Waarom een personal trainer

Waarom een personal trainer?

De vraag “Waarom een personal trainer?” is eenvoudig te beantwoorden. Het is onderzocht en bewezen dat het motiveert als je aangemoedigd wordt bij het sporten. Die uitkomst is dan ook meteen een antwoord op de vraag. Een personal trainer motiveert.

Ik ervaar dagelijks hoe dankbaar mensen zijn met een stukje ondersteuning bij het wijzigen van hun levensstijl. En dat motiveert mij enorm!

Over motiveren (en waarom er vaak gebrek is aan motivatie) schreef ik eerder al een artikel: Mis jij motivatie om te gaan sporten?

We gaan samen voor resultaat

Motivatie is één, maar belangrijker is dat met behulp van een personal trainer resultaten worden geboekt. Want zonder resultaat verdwijnt uiteindelijk ook de motivatie.

Je kan verschillende redenen hebben om met een personal trainer te werken. Of het nu gaat om afvallen, in vorm te blijven, blessure preventie of fitter worden. De reden dat je daarvoor beter een personal trainer kan inschakelen, is eenvoudig: het zorgt voor resultaat.

Maar er zijn nog veel meer redenen te noemen waarom het inschakelen van een personal trainer zinvol is.

Weg met je frustratie

Niets is zo frustrerend als iets niet lukt, ondanks alle pogingen die je al heb ondernomen. Misschien herken jij je in onderstaande redenen waarom jij denkt aan het inschakelen van een personal trainer:

  1. Het lukt je niet om meer te gaan bewegen
  2. Je wilt verantwoord je grenzen opzoeken
  3. Je wilt vooruitgang
  4. Je wilt een gevarieerde training, persoonlijk afgestemd

Hieronder de uitleg wat een personal trainer kan betekenen voor jou.

1. Het lukt niet

Hoewel personal training geen laatste redmiddel is, kan het zijn dat het je zelf niet lukt om jouw doelstellingen te bereiken. En dan is het fijn dat je daarvoor een ervaren personal trainer kunt inschakelen.

2. Grenzen opzoeken

Als personal trainer, met 17 jaar werkervaring als fysiotherapeut, weet ik de balans te vinden tussen wat je nu kan en waar je naartoe kunt. Dat gaat niet zonder het opzoeken van jouw grenzen. Natuurlijk houd ik daarbij rekening met de belastbaarheid van jouw lichaam.

3. Vooruitgang

Als we altijd op jouw eigen niveau trainen, is er geen vooruitgang. Het is lastig zelf je grenzen op te zoeken, dus daar help ik je graag bij. En af en toe gaan we er overheen. Daardoor kan je steeds meer aan, verleg je je grenzen en het gevolg is: vooruitgang.

4. Variatie

Kracht- en conditietraining is vaak saai en daarom doen mensen deze oefeningen niet graag. Ik vind het belangrijk om veel variatie aan te brengen in een training. Enerzijds om het leuker te maken, maar altijd met een doel.

Ik vind het leuk om steeds een trainingsprogramma op te stellen waarmee jij je doelstellingen haalt terwijl het trainen steeds uitdagend en leuk blijft.

Bonus redenen

  • Je krijgt persoonlijke aandacht;
  • Je hebt altijd een stok achter de deur;
  • Een personal trainer motiveert je
  • Er wordt rekening gehouden met lichamelijke klachten
  • Je hoeft het niet alleen te doen

Individuele begeleiding

Er is steeds meer vraag naar coaches die mensen individueel begeleiden. Zie een personal trainer als iemand die je helpt jouw doelstellingen te behalen.

Net als een arts iemand beter maakt, een psycholoog je kan helpen, zo zorgt een personal trainer er onder andere voor dat je conditie verbetert, je vetpercentage afneemt, spierkracht verbetert, dat je strakker wordt en dat je, fysiek en mentaal, fitter én gezonder wordt.

Zal ik jou helpen?

Wil je dat ik als personal trainer samen met jou aan de slag ga? Neem gerust contact met me op.